Produktanmeldelse - Motorola Evolve LTE Radio

12.10.2022
Produktanmeldelse - Motorola Evolve LTE Radio

Endelig er den her! - Motorola Evolve LTE Radio

Motorola Evolve android håndholdt LTE radio er i handel! Til prisen av en halv iPhone får du et unikt android kommunikasjonsverktøy med radiolignende utseende, PTT bryter og med knotter og knapper som vi her ser nærmere på!

Motorola Evolve LTE radio
Motorola Evolve er ikke bare kompatibel med POC samband - radioen er nøye utviklet for å fungere optimalt mot Motorola sin POC plattform - Wave PTX.

Wave PTX er Motorola sin nye grensesprengende nye teknologi som leverer umiddelbar kommunikasjon (radiosamband) over 4G (LTE) og WiFi. I dette blogginnlegget gir vi deg førsteinntrykket og går gjennom radiotelefonens funksjoner, egenskaper og spekulerer på hvilken betydning enheten kan få for forretningskritisk kommunikasjon.

Om Motorola Solutions

Litt bakgrunnsinformasjon. Motorola Solutions er et av verdens mest anerkjente merkevarer og førstevalget når det kommer til radiokommunikasjonsutstyr for majoriteten av verdens bedrifter. Det var Motorola som lanserte første generasjon mobiltelefoni, men som solgte denne delen av virksomheten til Google for endel årsiden, for å fokusere dedikert på umiddelbar kommunikasjon. Årsaken til at det amerikanske selskapet er så bredt anerkjent, er selskapets grundige kultur med systematisk innovasjon kombinert med høy kvalitet på produktene.

Wave PTX fra Motorola

Wave PTX er en skytjeneste fra Motorola som nå er lansert i EU. Den gir bedrifter muligheten til å abonnere på umiddelbar radiokommunikasjon med EU som dekningsomrpde. Med grensesprengende og avansert teknologi under overflaten leveres umiddelbar kommunikasjon som tjeneste over mobil- og WiFi nettverk. Motorola er langt ifra først i dette markedet. Lanseringen av Wave ble flere år utsatt grunnet oppkjøp av selskaper og utviukling av teknologi. Tjenesten ble først lansert på hjemmebase i USA og Canada, to år senere i EU. Wave PTX er allerede trolig verdens mest pålitelige POC samband (Push to Talk Over Cellular).

Wave PTX kommunikasjonsløsning lar grupper kommunisere umiddelbart via eksisterende mobil- og WiFi-nettverk. Se eget blogginnlegg om Wave PTX. Kort oppsumert kan man si at Wave PTX en PTT-over-mobil og wifi. Trykk-og-Snakk til flere samtidig over mobilnettverk eller trådløse bredbåndsnett. Øyeblikkelig kommunikasjon (det er snakk om millisekunder) over mobil- og wifinettverk gir bedriften både mobiltelefonens rekkevidde og radiokommunikasjonens umiddelbarhet i samme løsning! I stedet for å bruke standard UHF- og VHF-frekvensbånd med begrenset rekkevidde - gir radiosamband over mobil- og bredbåndnettverk bedriftene umiddelbar regional, nasjonal eller verdensomspennende kommunikasjon!

I tillegg til dekning stort sett overalt, har PoC-samband også en stor fordel med GPS og lokasjonssporing, som bidrar til økt effektivitet og sikkerhet til arbeidstakere. For eksempel innen transport- og budtjenestesektoren, gir plotting av GPS-posisjonen til alle enheter et unikt overblikksbilde som muliggjør  styring og koordinering av virksomheten fra hovedkontoret.

Motorola Evolve radio har android operativsystem med 2 simkort plasser. Den kommuniiserer med andre enheter over mobil- og WiFi-nettverk og bruker Wave PTX-tjenesten som kommunikasjonsplattform. ALle meldinger går via Wave PTX server som ligger trygt og sentralt plassert i skyen. Her kan du ta en titt på Motorola sin lanseringsvideo:

 

Radioens ytre

Evolve ligner - med viktige untak - på en smarttelefon. En antenne stikker som sikrer overlegen dekning som manifesterer seg tydeligst i soner med svakt signal. Der vanlige smarttelefoner påstår det ikke er signal, kommuniserer Evolve normalt! Det andre som stikker ut er power-volum knappen, slik at lydstyrke kan tilpasses på sekundet og uten å måtte bruke berøringsskjerm. Nettopp dette - å kunne operere radiosambandet uten å måtte bruke skjermen - er som vi skal se, et hovedtema og en bevisst strategi bak utviklingen av Motorola Evolve LTE radio.

Størrelse

Størrelsesmessig er radioen 154 mm høy, med bredde 78 mm og dybde 17 mm. Overfalten er en slags hard gummi med god friksjon slik at den ligger svært godt i hånden - også hvis den er våt! Vekten er lav - kun 350 gram. Man blir derfor ikke utmattet av å bruke telefonen hele dagen. Skjermen er på 5 tommer med spesialutviklet gorillaglass berøringsskjerm. Skjermen er ekstra responsiv ved bruk med hansker (det er egen innstilling for hansker).

 

Evolve har kraftige prosessorer som tillater brukeren å utføre en rekke funksjoner uten at radioen overbelastes. Smarte knapper og snarveger lar bruker motta / avslutte samtaler, returnere fra et program eller lukke programmer som ikke lenger er nødvendige på sekundet. Det er 3 programmerbare knapper som kan tilordnes mest brukte funksjoner for rask tilgang når nødvendig. En av disse knappene brukes også til å låse og låse opp enheten.

 

Kanal vippebryter

I midten oppe mellom antennen og volumhjulet, er det lagt inn en dedikert knapp for å velge radiokanal. Denmne kanalvipp-bryteren er enkel å bruke selv med hansker og lar brukeren bla opp eller ned mellom tilgjengelige kanaler for å velge ønsket kanal. Denne er svært enkel å bruke, og må sees på som en videreutvikling av kanalrotohjulet som idag er vanlig på de fleste håndholdte radioer. En annen fordel med kanalvipp-bryter er ingen begrensningene for antall kanaler brukeren kan scrolle gjennom og valgt kanal vises tydelkig på skjermen og/eller menystemmen leser opp kanalvalget.

 

PTT knapp

PTT-knappen har naturlig plassert på siden med ruglete overflate slik at den lett kjennes med fingeren.I umiddelbar nærhet under PTT-knappen ligger programmerbare knapper for snarveg til mest brukte applikasjoner.


Lading
I motsetning til de fleste toveisradioer, har Motorola Evolve to måter å lades på. På høyre side av radioen er det en mikro-USB inngang for lading via stikkontakt. I tillegg kan radioen leveres med både enkel bordlader og 6.punkts rekkelader. På baksiden er det to eksterne ladekontakter, som gjør at radioen begynner å lade idet den dockes. Enklere blir det ikke!

 

Kamera

Evolve har kamera på begge sider for å ta bilder og videoer av høy kvalitet. Med Wave PTX kan også bilder og video sendes til alle i talegruppen. Kamera foran er på 8MP, kamera bak er 13MP og har LED blitz for å ta bilder i mørke og svakt lys.

 

Mikrofon

Evolve har hele 3 mikrofoner og avansert teknologi som minimerer bakgrunnsstøy ved sending. Her skiller Evolve lag med de aller fleste ved at kommunikasjonen som sendes er klar og tydelig uansett lydnivå på stedet. 

Høyttalere
Evolve har doble kraftige høyttalrere nøye plassert oppe bak og som sikrer meget gode lytteforhold selv i kraftig støy - enten radioen er inntil øret eller docket i nærheten. Lydstyrke opp til 92 dB!

Robusthet og IPsertifisering

Evolve har IP68-beskyttelsesgrad, noe som betyr at den er fullstendig beskyttet mot vann og støvinntrenging og kan være nedsenket i vann over lengre tid. Å ha en radio som kan tas i vann muliggjør raskere respons fra arbeiderne hvis det oppstår en situasjon der de trenger å komme seg i vann, de kan ta grep uten å måtte bekymre seg for å fjerne radioen fra sin person. Det betyr også at radioen vaskes med kost og zalo eller rensemiddel dersom den feks skulle bli tilgriset av maling, oljesøl eller betongfilm.

Radioen har også bestått militære spesifikasjonstester på holdbarhet (MIL-STD-810 G) og er pålitelig under forskjellige tøffe miljøforhold og takler temperaturer fra -30 ° C til 50 ° C!

 

Under dekselet

Motorola Evolve leveres med Android 10.0-operativsystem, som betyr et kjent brukergrensesnitt hvis du er vant til android. Og hvis noen er usikker: alt du kan gjøre på en android mobil kan du også gjøre med Evolve, inkludert å laste ned apper, sosiale apper, spill ol. fra Google Play Store. Men bedriften kan også deaktivere denne muligheten for å sikre sikkerhet og effektivitet på arbeidsplassen.

Evolve leveres med 4 GB RAM, som sørger for at alle apper og selve enheten fungerer greit. 64 GB intern lagring betyr at en stor mengde viktige data inkludert bilder, videoer, tidsplaner og diagrammer kan lagres og sendes til andre radioer uten behov for ekstern lagring. Lagringskapasiteten kan utvides med SD-kort, typisk 128 GB. Radioen har to mikro-SIM-kortspor for de som ønsker å nyttegjøre seg av det.

 

WiFi og WiFi-hotspot

At radioen også har wifi kan være en fordel på byggeplasser eller steder med dårlig mobilnett. Evolve med Wave PTX har avansert teknologi med roaming og patentert intelligent switrching som lar radioen sømløst hoppe mellom tilgjengelige nettverk alt etter hvilket som har bedt signalstyrke. Med en enkel wifi hotspot på anleggsplassen, vil Evolve begynne å bruke dette nettverket i tillegg til tilgjengelige mobilnettverk. Under konserter og store arrangementer - der mobilnettet kan bli overbelastet - vil et wifi nett tjene som  backup nettverk.

 

Dedikert alarmknapp og GPS visning

En viktig fordel med Motorola sin Wave PTX løsning er muligheten for å se enhetenes posisjon i sanntid. Evolve har både GPS og dedikert orange alarmknapp på toppen - svært nyttig og potensielt livreddende i nødsituasjoner ved at alarm aktiverer GPS som begynner å sende posisjonsdata. Muligheten for at hovedkontoret og andre i talegruppen skal kunne se hverandres posisjoner og ved alarm - kan prekonfigureres av bedriften.

Bluetooth

Evolve har standard bluetooth - slik at alt som finnes av standard tredjeparts bluetooth tilbehør kan tilkobles. Mange har kanskje et favoritt bluetooth headset eller Peltor bluetooth headset for bruk i støy - disse kan meldes opp og bruker som lydenhet til radiokommunikasjon eller for å strømme fra Evolve enheten.

 

Mye tilbehør

Motorola Evolve kommer med en hel serie tilbehør i kjent Motorola stil. Velg mellom PTT headset, ulike typer ladere, PTT adaptere, PTT trådløse headset, bærevesker, og en unik monofon (håndholdt mikrofon WM500) som gjør at du helt kan legge bort Evolve mens arbeidet pågår.

 

Utbyttbart batteri - 2 størrelser


Evolve kommer med et kraftig 2900mAh batteri som tåler 12 timer aktiv bruk. Det leveres også et høykapasitets batteri på 5800 mAh. Dette er litt tykkere, så husk å samtidig kjøpe bakdeksel.

 

Konklusjon


Motorola Evolve virker svært godt gjennomtenkt og bidrar til å viske ut skillet mellom tradisjonell radiosamband og radiokommunikasjon over LTE og WIFI. Den inneholder det siste innen teknologi og framstår som et unikt produkt på flere måter. Selv om tradisjonell UHF og VHF radiosamband fortsatt vil eksiterende i årene som kommer, er Evolve et viktig skritt på vegen til det som etter all sannsynlighet er fremtidens radiosamband. Evolve inngår i en familie av radioer tilpasset Wave PTX plattformen, fra Wave PTX APP for android og iOS for eksisterende mobil, til dedikerte Wave radioer og kontrollrom på PC.

I kombinasjon med Wave PTX løsningen - blir Evolve en fantastisk sambandsenhet med dekning inne og ute stort sett overalt. På steder med dårlig mobildekning roamer radioen elegant over til WiFi og kan selv være wifi hotspot for å tilby bedre dekning for andre enheter! Brukere kan ikke bare sende tale til gruppen, men også tekst og bilder og video. I tillegg kommer GPS visning og alarmfunksjonen som bidrar til effektivitetsløft og ekstra trygghet for bedrift og ansatt.

 

For mer informasjon, booke Teamsmøte, avtale utprøving eller for kjøpshjelp kontakt teknisk kundeservice - 22 80 80 10 - kundeservice@euroworker.no